Eenvoudig en Veilig: Een Gids voor het Updaten van WordPress

20-09-2023

Het bijwerken van je WordPress-website is als het onderhouden van een goed geoliede machine. Het zorgt ervoor dat je site soepel blijft draaien, beveiligingsproblemen worden verholpen en nieuwe functies worden toegevoegd. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van het up-to-date houden van je WordPress-site en bieden we een stapsgewijze gids om dit proces eenvoudig en veilig te maken.

Waarom Moet Je WordPress Updaten?

 1. Beveiliging: Een van de belangrijkste redenen om WordPress bij te werken, is beveiliging. Updates bevatten vaak patches voor bekende beveiligingslekken, waardoor je site minder vatbaar is voor hackers.
 2. Prestaties: Updates kunnen de prestaties van je website verbeteren, waardoor deze sneller laadt en efficiënter werkt.
 3. Compatibiliteit: Bijwerken zorgt ervoor dat je website compatibel blijft met de nieuwste browsers, plug-ins en thema’s.
 4. Nieuwe Functies: WordPress-updates introduceren vaak nieuwe functies en verbeteringen, waardoor je de nieuwste tools tot je beschikking hebt.

Stapsgewijze Gids voor het Updaten van WordPress

 1. Maak een Back-up: Voordat je begint met updaten, is het essentieel om een volledige back-up van je website te maken. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt terugkeren naar een werkende versie als er iets misgaat.
 2. Controleer je Thema en Plug-ins: Zorg ervoor dat je huidige thema en alle geïnstalleerde plug-ins compatibel zijn met de nieuwste WordPress-versie. Zo niet, zoek dan naar updates voor deze items.
 3. Update WordPress Core: Ga naar het WordPress-dashboard en klik op “Updates” in het zijmenu. Hier kun je zien of er updates beschikbaar zijn voor de WordPress-core. Klik op “Nu bijwerken” om de nieuwste versie te installeren.
 4. Werk je Thema Bij: Als er updates beschikbaar zijn voor je thema, ga dan naar “Weergave” > “Thema’s” en klik op “Bijwerken” onder het thema dat je gebruikt.
 5. Werk Je Plug-ins Bij: Ga naar “Plug-ins” in het zijmenu en kijk of er updates beschikbaar zijn voor je geïnstalleerde plug-ins. Je kunt individuele plug-ins bijwerken of meerdere selecteren en tegelijk bijwerken.
 6. Test Je Website: Na het bijwerken van WordPress, je thema en plug-ins, is het belangrijk om je website grondig te testen. Controleer of alles nog steeds goed werkt en of er geen fouten zijn opgetreden.
 7. Verwijder Oude Elementen: Als je thema’s, plug-ins of media hebt die je niet langer gebruikt, is het een goed moment om ze te verwijderen. Dit kan je site sneller en veiliger maken.
 8. Beveiligingsmaatregelen: Overweeg het installeren van een beveiligingsplug-in en het instellen van sterke wachtwoorden om je site te beschermen tegen potentiële bedreigingen.

Het updaten van WordPress mag dan misschien een routineklus lijken, maar het is van vitaal belang voor de veiligheid en prestaties van je website. Volg deze stappen regelmatig om ervoor te zorgen dat je WordPress-site up-to-date blijft en blijft schitteren op het wereldwijde web.