WordPress formulieren

20-03-2013

Veel websites maken gebruik van formulieren om interactie met bezoekers mogelijk te maken. Bekende voorbeelden van interactie door middel van formulieren zijn contact opnemen met een contactformulier, het doorgeven van gegevens bij een bestelling, inloggen op een website en reageren op artikelen. Nu bedrijven door hebben dat een website niet enkel ingezet kan worden als informatie voorziening maar ook heel nuttig kan zijn om informatie te verzamelen worden website steeds interactiever. De Formulieren die worden ingezet om deze informatie te vergaren worden steeds uitgebreider en complexer. Formulieren zorgen er voor dat een bezoeker zich kan registreren en dat deze wordt herkend wanneer hij of zij inlogt op het systeem. Ook veel formulieren zelf worden nu interactief doordat ze in staat zijn zich aan te passen naar aanleiding van wat de gebruiker invult.

Om eenvoudig formulieren toe te kunnen voegen aan WordPress websites maak ik gebruik van Gravity Forms. Deze plugin zorgt er voor dat ik elk soort formulier kan maken en beheren vanuit WordPress. Ook de inzendingen van de formulieren zijn eenvoudig terug te kijken in de admin van WordPress.

Voor HeliFlight heb ik een formulier gemaakt waarmee klanten van HeliFlight kunnen inchecken met een ticketcode die zij bij een bestelling op de website hebben ontvangen. Het systeem controleert de code en geeft vervolgens de mogelijkheden weer die er zijn met deze ticketcode. Wanneer het inchecken is voltooit ontvangt zowel de klant als de beheerder van het systeem een mail dat het inchecken is geslaagd.

incheckformulier-gravity-forms

Voordelig Gravity Forms integreren in uw website? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.